Saturday , February 4 2023

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 1.000 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră care afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie a depăşit o mie de morţi, cu un total de 1.034 de decese, în creştere cu 117 faţă de bilanţul precedent, a anunţat duminică, potrivit datelor furnizate marţi de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul haitian menţionează, pe site-ul său, 16.799 de spitalizări de la începutul epidemiei, cu 2.157 mai multe decât la bilanţul precedent. De asemenea, înregistrează 38 de decese în capitala Port-au-Prince, faţă de 27 anterior.

Condiţiile igienice precare din taberele de refugiaţi, instalate în urma sesimului de la 12 ianuarie, generează temeri privind o răspândire rapidă a epidemiei de holeră, o boală foarte contagioasă, în cea mai săracă ţară de pe continentul american.

Luni au zibucnit confruntări între membrii Căştilor Albastre şi manifestanţi furioşi faţă de gestionarea epidemiei de holeră de către autorităţi, soldate cu doi morţi şi 20 de răniţi. ONU a recunoscut că a deschis focul, în legitimă apărare, asupra unuia dintre cei doi bărbaţi care au decedat.

Vezi si

Armata americană a depistat un balon de recunoaştere al Chinei deasupra Statelor Unite

Armata americană monitorizează un balon de recunoaştere despre care există suspiciuni că ar fi fost …