Thursday , April 18 2024

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.250 de morţi

Holera a provocat în total moartea a 1.250 de persoane în Haiti, de la începutul epidemiei, la jumătatea lui octombrie, potrivit bilanţului comunicat duminică de Ministerul haitian al Sănătăţii, cu 64 de decese în plus faţă de bilanţul precedent, de vineri.

Numărul spitalizărilor a ajuns la 20.687 de la începutul epidemiei, iar 52.715 cazuri de contaminare au fost înregistrate, potrivit acestor cifre, care datează din 17 noiembrie.

Puţin peste jumătate dintre cazurile de holeră şi de decese se concentrează în departamentul Artibonite (nord), de unde a început epidemia.

În capitala Port-au-Prince, unde se află numeroase tabere de refugiaţi în urma seismului de la 12 ianuarie, în condiţii de igienă foarte precare, numărul deceselor a ajuns la 64, dintre care 20 de copii cu vârste sub cinci ani, conform bilanţului Ministerului Sănătăţii.

În opinia doctorului Gerard Chevallier, un medic francez care lucrează cu ministerul haitian, numărul focarelor epidemice creşte şi bilanţurile autorităţilor sunt “subevaluate”.

Coordonatorul umanitar al ONU în Haiti a afirmat la rândul său că ajutorul internaţional este insuficient pentru a face faţă maladiei.

Epidemia a provocat o dezbatere privind oportunitatea amânării alegerilor prezidenţiale şi legislative care urmează să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii.

Vezi si

Consiliul de Securitate al ONU votează vineri privind primirea în organizaţie a statului palestinian

Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze vineri în privinţa cererii statului palestinian de …