Saturday , November 26 2022

Bilanț provizoriu: Peste 700 de morți în urma cutremurului din Haiti

Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la peste 720 de morți și 2.800 răniți, au anunțat duminică autoritățile din această țară. Seismul cu magnitudinea de 7,2 a produs pagube majore în sud-vestul insulei. Multe clădiri s-au prăbușit, iar în țară a fost declarată starea de urgență vreme de o lună.

(210815) — JEREMIE, Aug. 15, 2021 (Xinhua) — Photo taken with a mobile device shows members of the Cuban Medical Brigade helping injured people after an earthquake in Jeremie, Haiti, Aug. 14, 2021. A 7.2-magnitude earthquake that struck Haiti on Saturday has left at least 227 people dead and dozens of others wounded or missing, said local authorities.,Image: 627088811, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Seismul s-a produs sâmbătă dimineață, iar forța lui distrugătoare a fost dată și de faptul că epicentrul a fost situat la o adâncime de numai 10 kilometri.

Echipele de salvatori și localnicii continuă să caute supraviețuitori între dărâmături. Situația este cât se poate de critică. Puținele spitale sunt copleșite, iar personal medical și medicamente au fost trimise către zona calamitată, dar singurul drum care o legată de capitală este sub controlul bandelor armate.

Haiti este cea mai săracă țară din America Centrală și una dintre cele mai sărace din lume. În ultimii ani a fost încercată succesiv de dezastre și crize majore. În urmă cu 11 ani, un cutremur cu magnitudine 7 a lăsat un bilanț îngrozitor: peste 200.000 de morți, pagube pe scară extinsă. Țara încă nu își revenise de pe urma acestei catastrofe.

Vezi si

6 milioane de gospodării din Ucraina sunt încă fără energie electrică

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că șase milioane de gospodării ucrainene sunt încă fără energie …