Saturday , July 13 2024

Bilanţ dramatic în Filipine dupa taifun: 82 de morţi şi 21 de dispăruţi

Taifunul Bopha, cel mai puternic înregistrat de Filipine în acest an, s-a soldat cu 82 de morţi şi 21 de dispăruţi în sudul ţării, afectată de rafale puternice de vânt şi ploi abundente, se arată într-un nou bilanţ provizoriu anunţat miercuri de ministrul de Interne.

O alunecare de teren provocată de ploi torenţiale a provocat 49 de morţi la New Bataan, un oraş izolat de pe insula Mindanao, în timp ce alte 33 de persoane au murit în diverse localităţi rurale din provincia Davao Oriental, a precizat Mar Roxas pentru pentru postul ABS-CBN.

Un bilanţ anterior anunţa 52 de morţi şi patru dispăruţi, însă autorităţile au avertizat că acesta va creşte pe măsură ce echipe de salvare urmează să deblocheze accesul spre regiuni izolate din sudul arhipelagului filipinez.

Primarul din New Bataan Lorenzo Balbin a declarat că un număr important dintre victime, ale căror cadavre au fost depuse într-un imobil al adiministraţie transformat în morgă provizorie, provine dintr-un sat aflat în apropiere de locul unde inundaţiile au afectat instalaţii ale armatei.

Potrivit ministrului, un singur militar a murit, însă, din contingentul trimis în oraş pentru a participa la operaţiuni de salvare, nu a lipsit la apel niciun militar.

Bopha a atins uscatul marţi dimineaţa, în partea de est a Insulei Mindanao, cu rafale de vânt de până la 210 kilometri pe oră şi ploi puternice, antrenând cu el arbori şi case şi provocând ieşirea din albie a unor râuri şi alunecări de teren.

Taifunul, care a pierdut din forţă în cursul nopţii, îşi continuă traiectoria spre Marea Chinei de Sud, au anunţat serviciile meteo.

Vezi si

Noi gafe Biden: Doamnelor și domnilor, președintele Putin – când l-a prezentat pe Zelenski. Pe Kamala Harris a numit-o „vicepreședintele Trump”

Joe Biden a ținut joi o lungă conferinţă de presă, mai degrabă controlată, deşi umbrită …