Saturday , May 25 2024

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul „mai degrabă curând” și a avertizat Teheranul să nu procedeze în asemenea manieră, scrie Reuters.

Întrebat de reporteri despre mesajul său către Iran, Biden a spus simplu: „Nu” și a subliniat angajamentul Washingtonului de a apăra Israelul.

„Suntem dedicați apărării Israelului. Vom sprijini Israelul. Vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuși”, a spus el.

Israelul s-a pregătit vineri pentru un atac din partea Iranului sau a reprezentanților săi, pe măsură ce au crescut avertismentele privind represaliile pentru un atac asupra complexului ambasadei Iranului de săptămâna trecută din Damasc, care a ucis un comandant de rang înalt din cadrul Forței Quds de peste mări a Corpului Gardienilor Revoluției iraniene și alți șase ofițeri.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie. Dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și va fi” pentru o operațiune de care a spus că a fost echivalentă cu un atac pe teritoriul iranian.

Biden a declarat că nu va divulga informații securizate, dar a spus că așteptarea sa este că un atac al Iranului ar putea avea loc „mai devreme, mai degrabă decât mai târziu”. El a vorbit cu reporterii la Casa Albă după un discurs virtual la o conferință privind drepturile civile. (Mediafax)

Vezi si

Stoltenberg: Sprijinul Chinei pentru Rusia este crucial pentru cursul războiului din Ucraina

Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat …