Thursday , February 2 2023

Biden a semnat legea care protejează căsătoriile între persoane de același sex. Casa Albă, iluminată în culorile curcubeului

Într-o atmosferă festivă și în faţa a mii de invitaţi la Casa Albă, Joe Biden a semnat o lege federală care protejează uniunea persoanelor de acelaşi sex în Statele Unite, transmite AFP, citată de Agerpres. Preşedintele Joe Biden este un susţinător al căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, încă de pe vremea când era vicepreşedinte în administraţia Obama.

Evenimentul a fost marcat prin iluminarea Casei Albe în culorile curcubeului. La eveniment au fost prezente vicepreşedinta Kamala Harris şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, susținătoare vechi ale drepturilor persoanelor aparţinând comunităţii LGBT+. Prin adoptarea acestei legi, preşedintele american a salutat “un pas crucial către egalitate, libertate şi justiţie, nu doar pentru câţiva, ci pentru toată lumea”.

Biden a semnat Legea privind respectul pentru căsătorie în faţa a mii de invitaţi pe Peluza de Sud, în cadrul unui eveniment despre care Casa Albă a spus că reflectă importanţa momentului, scrie AFP. Legea “este o lovitură adusă urii în toate formele ei”, a declarat preşedintele SUA. “Un lucru este când Curtea Supremă pronunţă o hotărâre şi cu totul altul atunci când aleşii poporului votează în Congres pentru a spune cu voce tare şi clar: iubirea este iubire”, a spus Biden în aclamaţiile unei mulţimi de peste 5.000 de persoane. Preşedintele s-a aşezat apoi să semneze lege.

În timp ce îi înmâna stiloul Kamalei Harris a început să răsune hit-ul lui Lady Gaga, “Born this way”, iar Casa Albă s-a iluminat în culorile curcubeului.

Legea adoptată marţi abrogă legile anterioare care defineau căsătoria ca o uniune între un bărbat şi o femeie şi interzice ofiţerilor de stare civilă, indiferent de stat, să discrimineze cuplurile “din cauza sexului, rasei, etniei sau originii acestora”. Legea a fost adoptată în Congres de toţi aleşii democraţi şi de 39 de republicani, în timp ce 169 de membri ai Partidului Republican s-au opus. Marea majoritate a americanilor, inclusiv simpatizanţi ai republicanilor, susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Dreapta religioasă însă, continuă să se opună în marea ei parte. Uniunile între persoanele de acelaşi sex sunt garantate de Curtea Supremă din 2015. Însă după decizia istorică din iunie a Curţii privind avortul, mulţi americani progresişti se tem pentru viitorul acestui drept.

 

Vezi si

Oligarh susținător al lui Zelenski, anchetat într-un caz de delapidare de peste un miliard de euro

O serie întreagă de percheziții au avut loc în Ucraina, zilele trecute. Unele zvonuri acreditau …