Sunday , July 21 2024

Biden a recunoscut în privat că următoarele zile sunt critice pentru a-și putea salva candidatura

Președintele Joe Biden a recunoscut în privat că următoarele zile sunt cruciale pentru a afla dacă își poate salva candidatura la realegerea ca președinte.

Potrivit unui aliat al lui Biden, acesta știe exact ce ar putea să se întâmple în următoarele săptămâni. Biden înțelege clar că, dacă nu reușește să îndrepte impresia lăsată de dezbaterea de săptămâna trecută de la CNN, ar putea fi nevoit să admită că lucrurile nu merg bine pentru campania sa. În esență, Biden este conștient că are puțin timp să îmbunătățească situația. Dacă nu vede progrese în curând, ar putea recunoaște că eforturile sale de a-și salva candidatura nu dau rezultate. Ar fi un scenariu în care „sondajele se prăbușesc, strângerea de fonduri se usucă, iar interviurile merg prost”, spun sursele citate de CNN. „El nu este inconștient”.

În zilele care au urmat dezbaterii în care Biden a fost uimitor de slab, democrații din întreaga țară și-au exprimat profunda îngrijorare. Unii aleși au început chiar să îi ceară public lui Biden să renunțe pentru binele partidului. New York Times a relatat miercuri că Biden a recunoscut că este posibil să nu-și poată salva campania dacă nu va obține rezultate bune în evenimentele publice din următoarele câteva zile. Casa Albă și campania lui Biden au negat această informație.

„Mi-a spus: <Am făcut mult prea multă politică externă>”, a declarat aliatul citat. „Mi-a spus: <Am făcut-o prea mult. Am călătorit prea mult. Am mers prea mult înainte și înapoi. Am făcut prea multe schimbări de fus orar. Am avut o răceală. Asta a fost o greșeală>”. Biden se referea la călătoriile sale consecutive în Franța și Italia chiar înainte de dezbatere, chiar dacă a avut la dispoziție aproape două săptămâni între întoarcerea sa din Italia la 15 iunie pentru reuniunea G7 și dezbaterea din 27 iunie, conform unei analize a programului său de către CNN.Președintele a declarat, de asemenea, la o strângere de fonduri în Virginia, marți seară, că plecarea în două călătorii importante în străinătate chiar înainte de dezbatere a fost o idee proastă.

 

Vezi si

Fost deputat ucrainean și cadru universitar, împușcat în cap

În seara zilei de vineri, 19 iulie, în cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, …