Belgia va închide de luni restaurantele şi cafenelele. Circulația, restricționată pe timpul nopții

reportersite
16 octombrie 2020, 22:00
Cafenelele și restaurantele se vor închide în Belgia de luni timp de patru săptămâni și va avea loc o carantină de la miezul nopții până la 5 dimineața pentru a stopa răspândirea coronavirusului care se întinde rapid, a anunțat vineri seara premierul Alexander De Croo după o ședință de criză guvernamentală, potrivit AFP, citat de HotNews.
„Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, se ridică (…) este o creștere exponențială”, a justificat liderul liberal flamand, în timp ce Belgia este una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie (mai mult de 10.300 de morți).
Pentru a „evita cel mai rău” lucru, el a anunțat o serie de noi restricții asupra vieții sociale, dintre care cea mai dură este închiderea totală a sectorului Horeca (restaurante și cafenele) timp de patru săptămâni de luni. O evaluare a măsurii va avea loc la jumătatea perioadei, a spus De Croo, și va exista sprijin economic din partea autorităților publice.
Până în prezent, închiderea cafenelelor a vizat doar regiunea Bruxelles-ului și a durat până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura este extinsă la întreaga țară
Alte măsuri: vânzarea alcoolului va fi interzisă începând cu ora 20:00 și orice ieșire pe drumul public interzisă între miezul nopții și ora 05:00, „o instrucțiune” menită să împiedice petrecerile private.
Este încă posibil să invitați patru persoane acasă cu condiția respectării măsurilor, așa cum a fost anunțat acum o săptămână, dar așa-numitul contact „apropiat” (fără mască) este acum limitat la o singură persoană în afara casei.
Belgia, o țară cu 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat vineri 191.959 cazuri de coronavirus și 10.327 de decese, ceea ce o face una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie raportat la mărimea populației sale.
Ca o consecință a revenirii puternice a infecțiilor din septembrie, în special în rândul studenților, rata spitalizărilor și a deceselor (care afectează în special persoanele în vârstă și cele fragile) s-a accelerat în mod clar în ultimele zile.
Mai mulți miniștri au insistat asupra necesității de a evita reîngrădirea și închiderea școlilor.
Companiile trebuie să continue să funcționeze, dar „telemunca devine norma pentru meseriile care o permit”, a mai spus Alexander De Croo.
Sectorul cultural (teatre, cinematografe etc.) își va putea continua activitatea respectând cu strictețe protocoalele de sănătate existente. (HotNews)

Spune-ti parerea!