Thursday , August 18 2022

BBC: Boris Johnson a acceptat să demisioneze de la conducerea Partidului Conservator, dar rămâne premier până la toamnă

Boris Johnson își va da demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, dar va rămâne prim-ministru până la toamnă, scrie BBC.

boris johnson premierul marii britanii

Cursa pentru șefia Partidului Conservator va avea loc în această vară, astfel încât un nou prim-ministru să poată fi numit până la conferința conservatorilor din luna octombrie, mai scrie BBC, care anunță că astăzi este așteptată o declarație din partea lui Boris Johnson.

Încă doi miniştri din cabinetul său demisionaseră joi dimineață, după o serie de plecări care au însumat aproape 50 dintre membrii aparatului guvernamental.

Pe de altă parte, noul ministru de finanțe britanic, numit de mai puțin de 48 de ore în funcție, i-a cerut și el demisia lui Boris Johnson. Nadhim Zahawi l-a înlocuit pe Rishi Sunak, unul dintre primii miniștri ai guvernului Johnson care au cerut ca premierul să renunțe la putere.

Durata procesului de alegere a noului președinte de partid poate dura, în funcție de numărul candidaților. În 2016, Theresa May a devenit șefa partidului la trei săptămâni după ce predecesorul ei, David Cameron, și-a dat demisia, iar ceilalți contracandidați s-au retras din cursă.

În 2019, Boris Johnson s-a înfruntat în „finală” cu fostul ministru al Sănătății, Jeremy Hunt, și a câștigat șefia partidului la două luni după ce Theresa May și-a anunțat intenția de a demisiona.

Vezi si

China trimite trupe în Rusia pentru exerciții militare comune

Trupele chineze se vor deplasa în Rusia pentru a lua parte la un exercițiu comun …