Wednesday , February 1 2023

Barurile se închid la Paris pentru doua saptamani

A waiter carries chairs to close a bar terrace in Paris, Monday Sept. 28, 2020. French President Emmanuel Macron justified on Monday new restrictions in the country to limit the spread of the virus as restaurant and bar owners forced to shut down expressed anger at the measures. Milder restrictions have been ordered in ten other cities including Paris, with gyms shut down, public gatherings of more than 10 people banned and bars ordered to close at 10 p.m. (AP Photo/Francois Mori)

Barurile vor fi închise începând cu marți în Paris și în zona metropolitană pentru două săptămâni, a declarat luni prefectul poliției pariziene, care a anunțat o serie de noi restricții pentru a face față avansului epidemiei de Covid-19, scrie AFP.

Restaurantele vor rămâne deschise în “orarul obișnuit” dacă este respectat noul protocol sanitar, a adăugat Didier Lallement.

Pentru centrele comerciale și marile magazine se va impune un “prag” legat de “numărul de persoane care se pot încrucișa” în aceste spații, a precizat el. Astfel, magazinele “vor trebui să primească maximum un client pentru patru metri pătrați”.

“Târgurile” și “centrele de expoziții” se vor închide de asemenea, ceea ce înseamnă că în următoarele 14 zile nu se vor putea organiza congrese, reuniuni profesionale sau spectacole de circ.

În ceea ce privește activitățile sportive, piscinele vor fi închise de marți pentru adulți, dar rămân deschise pentru minori “fie că este vorba de un cadru școlar, asociativ sau privat”, a explicat Lallement.

Sălile de sport și de fitness rămân închise.

În schimb, stadioanele, terenurile de antrenament “vor putea rămâne deschise cu condiția să reunească mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea maximală dacă ea este inferioară acestei cifre de 1.000 de persoane”, a mai spus oficialul francez.

Vezi si

Atenționare de călătorie în Marea Britanie. Grevă a polițiștilor de frontieră pe 1 și 2 februarie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească …