Wednesday , February 21 2024

Bande de români, bănuite pentru jafuri asupra turiştilor britanici pe Riviera franceză

Bande organizate, despre care poliţia franceză bănuieşte că ar putea fi formate din români, jefuiesc locuinţe de pe Riviera franceză, după ce introduc gaze somnifere în sistemele de aer condiţionat, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de sâmbătă.
Membrii bandelor, care vizează locuinţe închiriate de turişti sau expaţi, pătrund în case, fie prin efracţie, fie profitând de uşile lăsate deschise, pentru a introduce gazele somnifere în sistemul de aer condiţionat sau sub uşile dormitoarelor victimelor.
Ei aşteaptă apoi până când somniferul îşi face efectul, după care intră în locuinţe şi fură bani, bijuterii, cărţi de credit, camere foto şi laptopuri, purtând măşti pentru a nu fi afectaţi de gaze.
Una dintre victime, care locuia împreună cu cei doi fii ai săi într-o casă din Valbonne, a fost jefuită de bunuri în valoare de 80.000 de lire (98.000 de euro), după ce banda a introdus gazele somnifere prin cutia poştală. În momentul în care unul dintre băieţi s-a trezit, a văzut mai mulţi bărbaţi mascaţi în camera sa, aceştia injectându-i un alt somnifer. Hoţii au furat bijuterii, bani şi computere în valoare de 50.000 de lire (peste 60.000 de euro), precum şi o maşină Mercedes, în valoare de 30.000 de lire (36.600 de euro).
Poliţia bănuieşte implicarea mafiei ruse sau a bandelor româneşti, care vizează turişti vorbitori de limbă engleză şi expaţi, considerând că aceştia sunt bogaţi şi deţin maşini şi iahturi scumpe.
“Am angajat un detectiv particular, dar el m-a sfătuit să nu continui investigaţia şi mi-a spus că este cel mai probabil implicată mafia rusă şi că, dacă fac orice pentru a-i trimite la închisoare, îmi risc viaţa. Mi-a mai spus că alte bande sunt formate din hoţi francezi din Nisa sau Mafia italiană sau chiar bande româneşti, care trimit copii să intre pe fereastră pentru a deschide casa”, a declarat una dintre victime.

Vezi si

NYT: Sute de ucraineni dispăruți sau capturați după retragerea haotică de la Avdiivka

Sute de soldați ucraineni ar fi fost capturați de ruși în timpul retragerii haotice a …