Thursday , December 1 2022

Aviatia si marina Israelului au reluat bombardamentele in Gaza

Aviatia si marina israeliene au reluat luni bombardamentele asupra Fasiei Gaza, omorand trei persoane, inclusiv un copil in varsta de cinci ani.

“Numarul martirilor a ajuns la 80 odata cu uciderea lui Nisma Abu Zorr, in varsta de 23 de ani, Mohammed Abu Zorr, in varsta de cinci ani, si Ahid al-Qatati, in varsta de 35 de ani, intr-un raid aerian” care a vizat cartierul Zeitun, in orasul Gaza, a declarat pentru AFP Ashraf al-Qudra, un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din Fasia Gaza.

Incepand de miercuri, cand a fost declansata operatiunea militara israeliana “Pilon de Aparare” odata cu asasinarea, la Gaza, a lui Ahmad Jaabari, seful operatiunilor militare Hamas, 83 de persoane au fost ucise, si anume 80 de palestinieni, majoritatea civili, si trei israelieni. Duminica a fost ziua cea mai sangeroasa, in care 31 de palestinieni au fost ucisi, majoritatea femei si copii.

In afara de raidul asupra cartierului Zeitun, aviatia israeliana a distrus total un sediu de politie din orasul Gaza, in noaptea de duminica spre luni. Nave de razboi israeliene au bombardat, de asemenea, Fasia Gaza, in cursul noptii de duminica spre luni, potrivit unor corespondenti AFP.

Vezi si

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajați din energie …