Monday , May 20 2024

Austria: Decizie de plasare în lockdown a persoanelor nevaccinate, posibilă în câteva zile

Austria se află la doar câteva zile distanţă de plasarea în lockdown a milioane de rezidenţi care nu sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19. Numărul zilnic al infectărilor a atins niveluri record şi secţiile de terapie intensivă sunt supuse unei presiuni tot mai mari, a anunţat joi cancelarul Alexander Schallenberg, citat de Reuters şi DPA.

„Este deja foarte clar că iarna aceasta şi Crăciunul vor fi incomode pentru cei nevaccinaţi”, a declarat cancelarul austriac într-o conferinţă de presă organizată în oraşul Bregenz.

„În contextul numărului mare de infectări provocate de cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, a devenit o chestiune de doar câteva zile înainte ca austriecii nevaccinaţi să fie obligaţi să trăiască într-un lockdown strict”, a mai spus Alexander Schallenberg.

Aproximativ 65% din populaţia Austriei este vaccinată în prezent cu schemă completă împotriva noului coronavirus, una dintre cele mai mici rate de vaccinare dintre ţările occidentale, cu excepţia celei din Liechtenstein, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Cancelarul austriac a spus că această rată de vaccinare de 65% este „ruşinos de scăzută„ şi i-a îndemnat pe compatrioţii lui să meargă imediat să se vaccineze.

Numărul noilor infectări din Austria a crescut din nou şi a atins un nivel record, după ce 11.975 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Incidenţa la şapte zile calculată la 100.000 de locuitori a urcat până la 751 în Austria, fiind de trei ori mai mare decât incidenţa din Germania. Situaţia din clinicile şi spitalele austriece s-a înrăutăţit considerabil, iar medicii şi asistentele medicale din această ţară au cerut autorităţilor centrale să adopte măsuri mai stricte.

Însă mulţi austrieci sunt sceptici în privinţa vaccinării, o opinie încurajată de formaţiunea de extrema-dreaptă Partidul Libertăţii, a treia forţă politică din Parlamentul de la Viena.

Vezi si

Oficial iranian: Președintele și ministrul de externe au murit în accident

Președintele Raisi și ministrul de externe au murit într-un accident de elicopter, a declarat un …