Wednesday , February 1 2023

Atac terorist în Viena: Patru persoane (dintre care un atacator) au murit, iar 15 au fost rănite 

Cel puțin 4 persoane au murit în seara trecută la Viena în urma unui atac terorist: doi civili aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Un atacator a reușit să dispară, fiind căutat în prezent de polițiști. Din cauza situației periculoase, vienezii sunt rugați pe cât posibil să rămână în case, iar elevii nu trebuie să meargă marți la școală. Întregul centru al Vienei este înconjurat, relateaza HotNews.

„Cine atacă un austriac, îi atacă pe toți”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atacul ca fiind un „atac terorist respingător”.

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat că cel puţin un suspect implicat în atac continuă să se afle în libertate, menţionând de asemenea că sunt mai mulţi morţi, potrivit dpa.

Atacul a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul Vienei și pe terase se aflau mulți oameni.

Cehia a anunțat că declanșează controale la frontiera cu Austria, după atacul de la Viena.

Poliția controlează vehicule și pasageri la posturile de frontieră cu Austria, o măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena”, a anunțat poliția cehă pe Twitter.

Vezi si

Noul secretar general al NATO, același cu cel vechi?

Un nume vehiculat este și cel al lui Klaus Iohannis, președintele României, dar el ar …