Friday , December 2 2022

Atac cu 28 de drone kamikaze asupra Kievului. Sunt lovite infrastructura energetică și clădiri rezidențiale (FOTO)

Ministerul Apărării de la Kiev a informat luni dimineață că „în ultimele 13 ore, Armata Ucrainei a doborât 37 de drone iraniene Shahed-136 și 3 rachete de croazieră lansate de teroriștii ruși”.

Trei drone au lovit foarte aproape de gara din Kiev, iar oamenii au fost nevoiți să stea în adăposturi

Optsprezece persoane au fost salvate, iar două persoane au rămas sub dărâmături la locul unde a avut loc luni un atac cu drone la Kiev, potrivit primarului Vitali Klitschko. Capitala ucraineană a fost lovită luni de cel puțin patru ori de atacuri cu drone „kamikaze” rusești, potrivit administrației militare a orașului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a răspuns la atacurile rușilor desfășurate luni dimineață asupra capitalei Kiev, informează „The Guardian”. Președintele ucrainean a postat pe canalul său de Telegram un mesaj în care spune: „Toată noaptea și toată dimineața, inamicul a terorizat populația civilă. Dronele și rachetele Kamikaze atacă toată Ucraina. O clădire rezidențială a fost lovită în Kiev. Inamicul ne poate ataca orașele, dar nu ne va putea distruge. Ocupanții vor primi doar pedepse corecte. Vom obține victoria”.

Un om a murit și trei au fost răniți, a anunțat primarul capitalei ucrainene, care a spus că apărarea antiaeriană a doborât 23 dintre cele 28 de drone folosite de ruși. Atacurile au venit din nou la oră de vârf, iar președintele Zelenski a declarat în urmă cu puțin timp că bombardamentele țintesc doar civili.

Premierul ucrainean a anunțat că rușii au atacat infrastructura energetică din capitală și alte două regiuni. Sute de localități sunt luni din nou fără electricitate.

 

Vezi si

Aproximativ 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruse

Cel mult 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei de către …