Sunday , May 29 2022

Atac cibernetic la Curtea de Conturi din R. Moldova. Bazele de date au fost distruse

Curtea de Conturi din Republica Moldova (CCRM) a anunțat joi că pagina web oficială a instituției a fost ținta unui atac cibernetic. Potrivit CCRM, toate bazele de date publice de pe site au fost distruse, relatează publicația Ziarul de Gardă din Republica Moldova.

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției. Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară. Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil”, transmite CCRM într-un comunicat de presă.

Pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, Curtea de Conturi va utiliza conturile publice de pe rețelele de socializare. Astfel, comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite pe contul de Facebook al instituției. Totodată, live-urile ședințelor de examinare a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi disponibile pe contul de YouTube al instituției.

Vezi si

Biserica Ortodoxă Ucraineană, până acum subordonată Patriarhiei Ruse, anunţă desprinderea de aceasta

Biserica Ortodoxă Ucraineană, subordonată până în prezent Patriarhiei Ruse, a anunţat vineri desprinderea de aceasta …