Friday , June 21 2024

Atac armat în SUA: Trei oameni uciși și trei răniți într-un mall din Indiana. Atactorul a fost împușcat de un martor

Trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite, duminică, de o persoană care a deschis focul într-un centru comercial din statul american Indiana, au declarat oficiali locali, relatează AFP și Agerpres.

“Am asistat la un atac în masă în seara aceasta la Greenwood Park Mall”, a declarat Mark Myers, primarul oraşului Greenwood, din statul Indiana, potrivit unui comunicat. “Acum sunt trei morţi şi trei răniţi”, a adăugat el.

Mark Myers a spus că atacatorul a fost ucis de “un individ înarmat”. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, care deținea legal armă și care l-a împușcat pe atacator imediat după ce a început să tragă, împiedicând astfel o tragedie de mai mari proporții.

“Adevăratul erou al zilei este cetățeanul care purta în mod legal o armă de foc în acea zonă și a putut să-l oprească pe trăgător aproape imediat ce a început să tragă”, a declarat șeful poliției din Greenwood, Jim Ison, citat de Reuters.

Poliţia din Greenwood a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care le-a cerut martorilor la atac să furnizeze informaţii.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor din SUA urmează să voteze săptămâna aceasta, pentru prima dată în aproape 20 de ani, un proiect de lege care interzice armele de asalt.

 

Vezi si

Pană de curent uriașă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba …