Tuesday , December 6 2022

Atac aerian asupra oraşului libian Brega, aflat sub controlul opozanţilor

Un atac aerian a vizat joi oraşul Brega, din estul Libiei, aflat sub controlul opozanţilor, la o zi după confruntări între insurgenţi şi combatanţi loiali regimului, care s-au soldat cu 12 morţi, a anunţat o sursă medicală.

“În urmă cu aproximativ două ore, avioane de război au lansat o bombă în sectorul situat între compania petrolieră şi zona rezidenţială”, a declarat Fattah al-Moghrabi, un oficial de la spitalul din Brega.

“Din câte ştiu, nu au existat victime”, a precizat el.

Alte persoane din spital au menţionat de asemenea un atac aerian.

Moghrabi a mai afirmat că 12 persoane au fost ucise miercuri, la Brega, în luptele violente dintre insurgenţi şi forţele loiale colonelului Muammar Kadhafi, susţinute de aviaţie şi artileria grea.

Printre cei 12 morţi figurează nouă rebeli şi trei combatanţi pro-Kadhafi, potrivit lui Fattah al-Moghrabi.

“Dintre aceste trei persoane, una avea acte de identitate din Niger şi celelalte erau africani de culoare, fără documente”, a adăugat el.

Un bilanţ precedent menţiona zece morţi în timpul luptelor de miercuri.

Mai mulţi rebeli au mers joi la Brega, pentru a-şi consolida poziţiile înaintea unui eventual atac al trupelor loiale colonelului Muammar Kadhafi, la o zi după o contraofensivă pe care au respins-o.

“Forţele lui Kadhafi pregătesc un nou atac astăzi”, declarase Mahmoud al-Fakhri, un insurgent care a părăsit Ajdabiya, un oraş situat la circa 70 de kilometri de Brega, joi dimineaţă, cu un grup de bărbaţi.

Potrivit acestuia, împrejurimile oraşului Brega au fost vizate de noi atacuri aeriene miercuri seara.

Insurgenţii care au ajuns joi dimineaţă la Brega au adus cu ei un tun antiaerian. “Suntem pregătiţi şi bucuroşi să-i ajutăm” pe opozanţii din Brega, a afirmat Driss Abhed Abdul-Wahad, liderul grupului.

Vezi si

Părinții unui bebeluș grav bolnav refuză transfuziile de sânge de la persoane vaccinate anti-COVID

Autorităţile neozeelandeze au cerut marţi justiţiei să le încredinţeze custodia unui bebeluş ai cărui părinţi …