Thursday , February 9 2023

Așa arată banii confiscați de la europarlamentarul Eva Kaili, arestată în scandalul mitei din Qatar

Nu numai Qatar, ci şi Maroc ar fi implicat în scandalul de corupţie care afectează Parlamentul European, scrie săptămânalul german Der Spiegel, care a avut acces la documente din anchetă. Poliția belgiană a publicat imagini cu sumele de bani, peste 1,5 milioane de euro, confiscate de la fostul vicepreședinte al Parlamentului European, Eva Kaili, și de la fostul europarlamentar Antonio Panzeri, arestați pentru luare de mită în acest dosar.

Fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri este acuzat că ar fi primit mită atât din partea Qatarului, cât şi a Marocului, în schimbul influenţării deciziilor politice în Parlamentul European, a dezvăluit Der Spiegel în ediţia sa digitală, potrivit EFE, preluată de Agerpres. Potrivit anchetatorilor belgieni, două rude ale lui Panzeri l-au ajutat pe fostul eurodeputat social-democrat să transporte „cadouri” pe care ambasadorul Rabatului le înmâna acestora într-o ţară din Europa de est neidentificată.

Panzeri, reţinut săptămâna trecută împreună cu Eva Kaili, cu partenerul de viaţă al acesteia şi cu o a patra persoană a cărei identitate nu a fost făcută publică, a menţinut legături cu Marocul în perioada în care a fost eurodeputat, între 2004 şi 2019. Conform relatării din Der Spiegel, în acei ani Panzeri a fost membru al Subcomisiei pentru drepturile omului din legislativul european (DROI) şi al delegaţiei responsabile cu relaţiile cu statele din regiunea Maghreb.

Fostul eurodeputat social-democrat era totodată fondatorul şi preşedintele organizaţiei pentru drepturile omului „Fight Impunity”, din care făcea parte şi Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al Evei Kaili. După cum au confirmat marţi pentru EFE surse din procuratura federală belgiană, la domiciliile lui Kaili şi lui Panzeri au fost descoperiţi peste un milion şi jumătate de euro cash. Poliția federală belgiană a publicat imagini cu sumele de bani confiscate de la cei doi demnitari europeni, dar și cu biroul sigilat al Evei Kaili.

 

Vezi si

VIDEO. Cei mai buni 16 câini de căutare din lume au plecat spre Turcia, în misiune de salvare

Cei mai buni 16 câini din lume anume antrenați pentru căutări în cazul dezastrelor s-au …