Monday , March 4 2024

Armistițiul dintre Israel și Hamas a fost prelungit

Israelul și Hamas au convenit joi să prelungească armisitițiul cu cel puțin încă o zi, cu câteva minute înainte de expirarea acestuia, relatează Reuters.

Armata israeliană a precizat că armistițiul va continua, în timp ce mediatorii fac demersuri pentru eliberarea mai multor ostatici deținuți în Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni.

„Având în vedere eforturile mediatorilor de a continua procesul de eliberare a ostaticilor pauza operațională va continua”, au arătat reprezentanții armatei israeliene, potrivit sursei citate.

La rândul său Hamas, care a eliberat miercuri 16 ostatici în schimbul a 30 de prizonieri palestinieni, a afirmat într-un comunicat că armistițiul va continua pentru a șaptea zi.

Pe de altă parte însă ambele părți au declarat că sunt pregătite să reia luptele.

Israelul a decis să anihileze Hamas, ca răspuns la atacurile din 7 octombrie, când, potrivit autorităților statului evreu, au fost ucise 1200 de persoane și au fost luați 240 de ostatici. Înainte de armistițiu, Israelul a bombardat Fâșia Gaza timp de șapte săptămâni. (Mediafax)

Vezi si

Ministrul de Externe al Rusiei: Regimul de la Chișinău merge pe urmele regimului de la Kiev

Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov amenință Chișinăul și numește autoritățile Republicii Moldova …