Tuesday , July 5 2022

Armata Ucrainei a bombardat pozițiile rusești din Insula Șerpilor

Armata ucraineană a bombardat poziţii ruseşti pe Insula Şerpilor, la Marea Neagră, care a devenit un simbol al rezistenţei ucrainene după invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, relatează AFP.

”Forţele noastre au efectuat atacuri aeriene asupra poziţiilor inamicului pe Insula Şerpilor”, a anunţat marţi seara într-o postare pe facebook Comandamentul de Sud al armatei ucrainene. Ele au atins ”un post de control” şi au distrus un sistem antiaerian. ”Pierderile ruse sunt pe cale să fie clarificate”, preciza comandamentul. Rusia nu a confirmat faptul că insula a fost atinsă de tiruri.

Armata rusă a preluat controlul asupra Insulei Şerpilor imediat după ce a invadat Ucraina, la 24 februarie.

Această insulă mică la Marea Neagră a devenit un simbol în Ucraina, după o discuţie prin staţii radio care a devenit virală pe reţele de socializare. În această discuţie, în prima zi a Războiului din Ucraina, Paza de Coastă ucraineană a înjurat un crucişător rus, Moskva, care îi cerea să se predea, devenind celebru răspunsul militarului ucrainean: „Russian Warship, Go F… Yourself!”.

După această discuţie, Moskva a bombardat Insula Şerpilor, iar militarii ucraineni au fost luaţi prizonieri. Ei au fost eliberaţi, ulterior, într-un schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev. Crucişătorul Moskva s-a scufundat mai târziu în Marea Neagră, în urma unui atac cu rachete ucrainene.

Vezi si

Italia: Stare de urgenţă decretată în cinci regiuni din nordul ţării din cauza secetei

Italia a declarat luni stare de urgenţă în cinci regiuni din nord şi a anunţat …