Saturday , June 15 2024

Armata SUA nu exclude nimic, nici chiar o origine extraterestră, în cazul obiectelor de mici dimensiuni din spațiul aerian american

După doborârea mai multor obiecte neidentificate deasupra Statelor Unite ale Americii și Canadei, responsabilii militari americani spun că nu știu natura, proveniența sau scopul dispozitivelor aeriene pe care le-a distrus. Ultimul din serie a impus chiar o scurtă interdicție de zbor deasupra lacurilor din Michigan.

Potrivit militarilor SUA, nu este clar cum au reușit aceste aparate să rămână în aer înainte de a fi doborâte.

Conform Antena 3 CNN, în cel mai recent astfel de incident, președintele american Joe Biden a ordonat ca un obiect necunoscut să fie doborât duminică. Este al patrulea astfel de eveniment consemnat până în prezent pe parcursul acestei luni. Obiectul a fost depistat deplasându-se la o altitudine de 6.100 metri, iar responsabilii americani spun că ar fi putut interfera cu traficul aerian comercial.

Un comandant militar a declarat că ar putea fi un “balon de tip gazos” sau dotat cu un “altfel de sistem de propulsie” și nu a exclus posibilitatea originii extraterestre. Ultimele informații provenind de la oficiali din domeniu Apărării SUA arată că este vorba o “structură octogonală” fără pilot, de care erau, aparetnt, atașate cabluri sau antene. Obiectul a fost doborât deasupra lacului Huron din statul Michigan, în apropiere de granița cu Canada. Operațiunea a fost efectuată de un avion F-16 care a lansat o rachetă asupra obiectului, duminică, la ora locală 14:42 (ora 21:42 în România).

“Nu le voi cataloga drept baloane. Le numim obiecte cu un motiv. .Sunt obiecte foarte, foarte mici care produc o amprentă radar transversală foarte, foarte mică. Voi lăsa comunitatea de informații și comunitatea de contrainformații să elucideze acest lucru (natura obiectelor doborâte, n.r.). Nu am exclus nimic în acest moment”, a declarat generalul Glen VanHerc, șeful NORAD (Comandamentul Apărării Aerospațiale din America de Nord) atunci când a fost întrebat dacă este posibil ca obiectele să fie de origine extraterestră

Incidentele din ultimele zile, consemnează Antena 3, continuă seria “deschisă” de un balon chinezesc, pe care oficialii americani l-au catalogat drept aparat de spionaj, în timp ce Beijingul susține că e vorba de un dispozitiv meteorologic care a deviat de la curs. Acesta a fost doborât în largul coastelor Carolinei de Sud pe 4 februarie, după ce a plutit timp de câteva zile deasupra SUA.
Potrivit oficialilor americani, balonul, la care ar fi fost atașată aparatură electronică, fusese folosit de China pentru a monitoriza locații sensibile de pe continentul nord-american. Doborârea sa a amplificat tensiunile dintre Washington și Beijing.

După acest prim incident, avioanele de luptă americane au doborât alte trei obiecte la mare altitudine în tot atâtea zile. “Aceste obiecte nu semănau prea mult cu balonul (doborât în data de 4 februarie). Erau mult mai mici decât acesta și nu le vom cataloga definitiv până când nu vom recupera resturile”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Securitate Națională al Casei Albe.

 

Vezi si

NATO: Oferta de negocieri a lui Putin “nu este de bună credinţă”

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin “nu este de bună …

error: