Wednesday , March 29 2023

Armata americană a depistat un balon de recunoaştere al Chinei deasupra Statelor Unite

Armata americană monitorizează un balon de recunoaştere despre care există suspiciuni că ar fi fost trimis de China deasupra teritoriului continental al Statelor Unite, anunţă Pentagonul. Departamentul american al Apărării urmăreşte de câteva zile balonul de spionaj, aflat în zona de nord a teritoriului Statelor Unite, a declarat joi seară generalul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Deocamdată, armata americană nu intenţionează să doboare balonul de supraveghere, conform Mediafax.

“Balonul se află în acest moment la o altitudine mult mai mare decât plafonul traficului aerian comercial şi nu prezintă nicio ameninţare militară sau fizică pentru populaţia de la sol”, a declarat Patrick Ryder, citat de postul de televiziune CNN.

“Suntem convinşi că acest balon de supraveghere de mare altitudine aparţine Chinei. Au mai fost observate activităţi similare în ultimii ani, inclusiv înaintea începerii mandatului actualei Administraţii”, a precizat reprezentantul Pentagonului.

Conform altui oficial american, Administraţia de la Washington a luat legătura cu Beijingul prin intermediul reprezentanţelor diplomatice, în eforturile de soluţionare a incidentului. (Mediafax)

Vezi si

Polonia critică Germania, denunţând “presiunile” UE şi decizia “absurdă” privind motoarele auto

Guvernul Poloniei a lansat, marţi seară, un atac virulent la adresa Germaniei şi a Uniunii …