Friday , December 1 2023

Aproape 70 la sută dintre francezi susţin în continuare protestele împotriva reformei pensiilor

Mai mult de doi francezi din trei continuă să susţină mobilizarea împotriva reformei pensiilor, în pofida penuriei de carburant şi a violenţelor din timpul manifestaţiilor liceenilor, potrivit unui sondaj al BVA difuzat vineri de televiziunea Canal Plus.

O proporţie de 69 la sută dintre persoanele chestionate aprobă “grevele şi manifestaţiile” împotriva proiectului de lege, 29 la sută fiind de părere contrară, iar 2 la sută neexprimându-şi opinia, potrivit sondajului.

Susţinerea mişcării este aproape unanimă în rândul simpatizanţilor de stânga (92 la sută), dar reuneşte şi o treime (32 la sută) dintre susţinătorii dreptei.

Majoritatea (52 la sută) aprobă grevele din transporturile în comun, în pofida apropierii vacanţei acordate cu ocazia sărbătorii Tuturor Sfinţilor, dar dezaprobă în proporţie de 52 la sută blocarea de către grevişti a 12 rafinării din ţară, care au provocat o penurie de carburanţi şi încetinirea unor sectoare ale economiei.

De la începerea lucrărilor parlamentare, sindicatele menţin presiunea, iar mobilizarea în stradă a atins niveluri record împotriva acestei reforme care prevede creşterea vârstei minime de pensionare de la 60 la 62 de ani.

Ele au cerut, joi, organizarea unor noi zile de acţiune naţională la 28 octombrie şi la 6 noiembrie.

Vezi si

Henry Kissinger, diplomat american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 100 de ani

Marele diplomat Henry Kissinger, ale cărui roluri de consilier pentru securitate națională și secretar de …