Monday , May 27 2024

Anonymous a spart serverele Băncii Centrale a Rusiei. Peste 35.000 de documente secrete vor fi publicate 

Grupul de hackeri „Anonymous” susține că a spart serverele Băncii Centrale a Rusiei și a accesat peste 35.000 de documente. Hackerii au transmis că vor face publice fişierele în următoarele 48 de ore.

Colectivul internațional de hacking Anonymous a anunţat joi că a spart Banca Centrală a Federației Ruse, ca parte a războiului cibernetic pe care l-a declarat Mosovei ca urmare a invaziei din Ucraina,

Într-o postare pe Twitter, Anonymous a scris că va publica peste 35.000 de fișiere în următoarele 48 de ore, unele documente conţinând mai multe acorduri secrete.

Anterior, gruparea a avertizat companiile occidentale care continuă să opereze în Rusia, cerându-le să se retragă sau riscă să se confrunte cu atacuri cibernetice în contextul invaziei Ucrainei.

În urmă cu câteva zile, grupul de hackeri Anonymous, care duce un “război cibernetic” împotriva Rusiei de când a invadat Ucraina, anunţă joi că a piratat serverele Serviciului rus de securitate (FSB).

Anonymous a dezvăluit, de asemenea, o convorbire sensibilă între preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul Apărării, Serghei Şoigu. “Tango Down” anunţă Anonymous pe Twitter piratarea serverelor serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), o expresie folosită în armată pentru semnalarea doborârii unui inamic. Grupul anunţă în acelaşi tweet că a piratat şi serverele altor instituţii ruse. Anonymous citează în acest sens site-urile ofciale ale Primăriei Moscovei, Guvernului Federaţiei ruse şi Ministerului rus al Sporturilor.

Vezi si

Zelenski, apel direct la omologii săi din SUA și China să se alăture summit-ului pentru pace

Președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel direct la omologii săi din SUA și China …