Saturday , October 1 2022

Anglia vrea să renunţe, la sfârșitul lunii februarie, la obligația de autoizolare a persoanelor cu test pozitiv de COVID

Premierul britanic Boris Johnson şi-a anunţat miercuri intenţia să se pună capăt, de la finalul lunii februarie, obligaţiei de autoizolare a persoanelor infectate cu COVID-19 pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2, relatează Reuters. Premierul britanic propune accelerarea planurilor existente de a convieţui cu coronavirusul.

boris johnson premierul marii britanii

Johnson a pus capăt aproape tuturor restricţiilor legate de COVID-19 în Anglia în iulie 2021, iar luna trecută a ridicat măsurile incluse în ‘planul B’ care fusese impus temporar pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

El a spus că Anglia este decisă să devină prima mare economie care înlocuieşte cerinţele juridice privind autoizolarea cu recomandări.

”În cazul în care actuala tendinţă încurajatoare continuă, mă aştept să putem pune capăt, cu o lună înainte, ultimelor restricţii interne rămase, printre care cerinţa juridică de a te autoizola dacă este testat pozitiv”, a explicat Boris Johnson.

Potrivit deciziei iniţiale a Londrei, măsura autoizolării urma să expire la 24 martie.

Johnson anunţase că va încerca să renunţe la această măsură mai devreme dacă situaţia epidemiologică o permite. (Agerpres)

Vezi si

Zelenski anunţă că Ucraina va cere aderarea la NATO prin procedură rapidă

Ucraina va cere integrarea în Alianţa Nord-Atlantică prin procedură rapidă, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, …