Thursday , July 7 2022

Angajatii Twitter vor putea lucra de acasă “pentru totdeauna” 

Twitter și-a anunțat angajații că pot lucra de acasă “pentru totdeauna”, dacă doresc. Compania a anunțat că a fost printre primele care au implementat munca de acasă în timpul pandemiei de coronavirus, întrucât privește spre viitor, după ce va trece criza, scrie BBC, citat de Libertatea.

Decizia a venit în condițiile în care gigantul social media a spus că munca de acasă a angajaților în timpul blocajului a fost un succes. Reprezentanții companiei au mai anunțat că atunci când birourile se vor redeschide îi vor pune pe angajați să aleagă dacă vor să lucreze de acolo sau de acasă. “Ultimele luni au dovedit că putem face această muncă. Deci, dacă angajații sunt într-o situație care să le permită să lucreze de acasă și vor să continue să facă acest lucru pentru totdeauna, vom face acest lucru”, au transmis reprezentanții Twitter, potrivit BBC.

Anunțul a fost descris drept “un moment de definire a erei” de către un expert în domeniul inovației digitale. De asemenea, reprezentanții companiei au spus că pentru cei dornici să se întoarcă la biroul lui Twitter, compania “va fi cea mai caldă și primitoare, dar cu unele precauții suplimentare”. Twitter le-a permis angajaților să lucreze de acasă din luna martie și nu se așteaptă să-și deschidă birourile mai devreme de luna septembrie.

“Este posibil ca unii oameni să nu ia în serios compania Twitter, dar putem învăța multe despre flexibilitatea la locul de muncă. (…) Oamenii dovedesc că pot fi mult mai productivi și își fac sarcinile muncind de acasă. Mulți oameni îmi spun că muncesc mai mult acasă și sunt epuizați”, a declarat Sree Sreenivasan, profesor la Stony Brook University School of Journalism.

De asemenea, la începutul lunii mai, Google și Facebook au anunțat că personalul firmelor poate lucra de acasă până la sfârșitul anului.

 

Vezi si

boris johnson premierul marii britanii

BBC: Boris Johnson a acceptat să demisioneze de la conducerea Partidului Conservator, dar rămâne premier până la toamnă

Boris Johnson își va da demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, dar va …