Sunday , January 29 2023

Anchetă pe aeroportul londonez Heathrow după descoperirea unui colet cu uraniu

Poliţia britanică a deschis o anchetă după ce autoritățile aeroportului Heathrow din Londra au confiscat un colet care conţinea uraniu, informează Agerpres, care citează France Presse. Coletul provine din Pakistan.

Coletul a fost descoperit la 29 decembrie în timpul unui control de rutină efectuat de agenţi ai serviciului de frontieră, a precizat poliţia. Potrivit tabloidului The Sun, primul care a relatat despre această captură, coletul provine din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care decolase din Oman.

Uraniul a fost descoperit într-un transport de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să stabilească dacă această descoperire este rezultatul unei ‘manipulări necorespunzătoare’ în Pakistan, a relatat BBC.

‘Aş dori să liniştesc populaţia: cantitatea de material contaminat este extrem de redusă, iar expertiza a concluzionat că nu prezintă niciun fel de pericol pentru public’, a declarat pentru presa locală comandantul de poliţie Richard Smith. ‘Chiar dacă ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să fie legat de nicio ameninţare directă, conform ultimelor noastre investigaţii’, a mai adăugat el.

 

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …