Sunday , May 26 2024

Alerte false de atac aerian în Rusia, transmise de canale TV și radio. „Toată lumea să meargă la adăposturi!”

Alerte antiaeriene false au fost difuzate marți pe posturi de radio şi canale de televiziune ruseşti care ar fi fost atacate hackeri, după cum au anunțat autorităţile, pe fondul temerilor de atacuri ucrainene. „Atenție! Atenție! Alertă de raid aerian, toată lumea să meargă imediat în adăposturi! Există ameninarea unui atac cu rachete”, a fost mesajul transmis la posturile de radio atacate de hackeri și care i-au speriat pe ruși.

Autoritățile ruse au reacționat, spunând că alerta a fost falsă. „Informaţii care semnalează declanşarea unei alerte antiaeriene au fost difuzate pe antenă în anumite regiuni ale ţării în urma unei piratări a serverelor de radio şi a canalelor de televiziune”, a anunţat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă. „Aceste informaţii sunt false, ele nu corespund realităţii”, a dat instituţia asigurări într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit media ruse, aceste alerte false au fost difuzate în special în regiunile Belgorod şi Voronej, la frontiera cu Ucraina, precum şi la Moscova şi Sankt Petersburg şi în peninsula Crimeea anexată de Rusia. Un atac cibernetic similar, care a dus la difuzarea mai multor alerte false antiaeriene în întreaga Rusie, s-a produs şi săptămâna trecută, a subliniat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă. De fiecare dată, potrivit agenţiilor de presă ruseşti, aceste piratări nu au afectat decât posturi de radio şi canale private, al căror emiţător a fost pentru scurtă vreme dominat de unul mai puternic.

Vezi si

Zelenski, apel direct la omologii săi din SUA și China să se alăture summit-ului pentru pace

Președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel direct la omologii săi din SUA și China …