Thursday , July 25 2024

Alertă roșie în Italia. Doi vulcani erup, aeroportul din Catania, închis (VIDEO)

Doi vulcani erup în același timp în Italia, Etna și Stromboli. Protecția Civilă a emis joi seară alertă roșie pentru vulcanul Stromboli – unul dintre cei patru vulcani activi ai Italiei, care formează insula cu același nume din apropierea Siciliei. Și Etna din Sicilia și-a intensificat activitatea vulcanică.

De pe pantele muntelui, un râu de lavă se scurge rapid în mare, după cum se vede în filmările difuzate de institutul de geofizică și de pompierii italieni. Stromboli este foarte activ și de aceea i se mai zice și “Farul Mediteranei”.

Simultan, și Muntele Etna din Sicilia, care erupe de câteva zile, și-a intensificat activitatea vulcanică.

Acest lucru a determinat autoritățile locale să închidă temporar aeroportul din Catania, aflat la doar 30 de kilometri de conul vulcanului.

Activitatea vulcanică, cum ar fi erupțiile de cenușă și lavă de pe Etna, a putut fi văzută din Catania și din orașele învecinate, iar în Catania a plouat cu cenușă. Unii oameni sunt nevoiți să meargă pe străzi sub umbrele sau cu pungi pe cap.

Muntele Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, a erupt ultima dată atât de puternic cu cenușă și lavă în decembrie 2023.

Vezi si

Rusia susţine că este gata să negocieze cu Ucraina chiar şi cu preşedintele Zelenski la putere

Kremlinul a indicat joi prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov că Rusia este dispusă să …