Tuesday , May 24 2022

Alegeri in Rusia: 30% din electorat s-a prezentat la vot până la 13.00

Campania electorala din Rusia a fost marcata de proteste importante

Aproape o treime dintre cetăţenii ruşi şi-au exprimat opţiunea la alegerile prezidenţiale din Rusia până duminică la ora locală 13,00 (09.00 GMT).

“Potrivit informaţiilor centralizate până la 13,00, prezenţa la urne este de 30,1%”, a anunţat vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Leonid Ivlev, relatează RIA Novosti.

La această oră, secţiile de votare s-au închis deja în Extremul Orient rus, unde scrutinul a început cu opt ore mai devreme decât la Moscova, dată fiind diferenţa de fus orar.

Cei mai activi sunt alegătorii din Cecenia, republică instabilă din Caucazul rusesc, ai cărei locuitori votează, în mod tradiţional, cu reprezentanţii puterii. Liderul cecen a declarat că, până la 12,00, aproximativ 50% dintre cetăţenii cu drept de vot din regiune s-au prezentat la urne, relatează Interfax. La secţiile de votare din capitala Groznâi s-au format cozi la secţiile de votare, menţionează agenţia de presă.

Cinci candidaţi s-au înscris în cursa prezidenţială: actualul premier Vladimir Putin, comunistul Ghennadi Ziuganov, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, liderul Rusiei juste (centru-stânga), Serghei Mironov, care s-au mai înfruntat în competiţia pentru Kremlin, şi miliardarul Mihail Prohorov, novice în ale politicii, dar manager cu experienţă.

Vezi si

Percheziţii acasă la Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, într-un dosar de corupţie

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, alături de procurorii anticorupție, au descins …