Saturday , March 25 2023

Alegătorii din SUA, preocupați în egală măsură de documentele clasificate găsite la Trump și Biden

Alegătorii americani sunt preocupați în egală măsură de găsirea unor documente clasificate în reședințele fostului președinte Donald Trump și președintelui Joseph Biden, potrivit unui sondaj de opinie citat de publicația The Hill.

Conform unui sondaj de opinie comandat de postul NBC News și ale cărui rezultate au fost publicate duminică, 67% dintre americani sunt preocupați atât de cazul documentelor clasificate găsite în reședința lui Trump din statul Florida, cât și de situația asemănătoare care îl vizează pe Biden, după depistarea unor documente clasificate în casa acestuia din statul Delaware.

În schimb, 18 dintre respondenți nu sunt preocupați deloc de găsirea documentelor clasificate la Biden, iar 20% consideră nerelevantă depistarea documentelor la Trump.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20-24 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de respondenți și are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Agenții Biroului Federal de Investigații (FBI) au colectat în august 2022 documente din reședința lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autoritățile susțin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era președinte.

Într-un caz separat, secretarul Justiției, Merrick Garland, a anunțat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. și în reședința acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreședinte, în mandatul președintelui Barack Obama.

Într-un alt caz, au fost găsite documente clasificate în reședința fostului vicepreședinte american Mike Pence. (Mediafax)

 

Vezi si

Biden afirmă că, până în prezent, China nu a livrat arme Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri, la Ottawa, că, până în prezent, China “nu …