Monday , November 28 2022

Aeroportul Heathrow limitează numărul de pasageri. Unele zboruri vor fi reprogramate, anulate sau mutate pe alt aeroport

Aeroportul Heathrow, cel mai mare din Europa, anunță că limitează numărul de pasageri care pleacă zilnic la 100.000, cu scopul de a reduce aglomerația și problemele cu bagajele. Măsura este valabilă din 12 iulie și până pe 11 septembrie. În acest sens, reprezentanții englezi cer operatorilor din industrie să nu mai vândă bilete care riscă să fie anulate sau întârziate. relatează Reuters.

Liniile aeriene, cei care se ocupă de bagaje și aeroportul vor deservi doar 100.000 de pasageri la plecare, un număr care a fost depășit în mod regulat în ultimele săptămâni.

“Unele companii aeriene au luat măsuri semnificative, dar altele nu au făcut-o, iar noi credem că este nevoie de măsuri suplimentare în acest moment pentru a asigura pasagerilor o călătorie sigură”, a declarat, marți, John Holland-Kaye, directorul executiv al Heathrow.

Măsura se aplică din 12 iulie și va rămâne în vigoare până la 11 septembrie.

“Recunoaștem că acest lucru va însemna că unele călătorii de vară vor fi fie reprogramate într-o altă zi, mutate pe un alt aeroport sau vor fi anulate. Ne cerem scuze celor ale căror planuri de călătorie sunt afectate”, a adăugat directorul aeroportului britanic.

De asemenea, Holland-Kaye a cerut companiilor aeriene partenere să nu mai vândă bilete pe perioada verii pentru a limita impactul asupra pasagerilor.

Și Aeroportul Schiphol din Amsterdam a redus numărul pasagerilor cu aproximativ 16% față de nivelurile înregistrate în 2019, iar Aeroportul din Frankfurt a redus numărul de zboruri la orele de vârf de la 104 pe oră la 94.

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …