Friday , December 1 2023

80% dintre locuitorii Kievului au rămas fără apă, după atacurile cu rachete de luni dimineață

Armata rusă a atacat masiv mai multe zone din Ucraina, luni dimineață, 31 octombrie, inclusiv capitala Kiev. Au fost lovite puncte sensibile de infrastructură, inclusiv centrale electrice și rețele de alimentare cu apă.

Potrivit unei postări a primarului capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, “80% dintre locuitorii Kievului sunt acum fără apă din cauza atacurilor cu rachete ale ocupanților”.

Rușii au atacat cu rachete, pentru prima dată de la începerea războiului din Ucraina, zona Cernăuți, aflată în apropierea graniței cu România. Centrala hidroelectrică Novodnestrovsk, aflată pe Nistru, a fost lovită de rachetele rușilor, devenind inoperabilă.Numeroase explozii au fost raportate în regiunile Odesa, Harkov și Kiev, în regiunea Poltava, în Krivoy Rog, dar și în Vinitsa.

Ministerul de Interne al Republicii Moldova anunță că o rachetă rusească, doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, a căzut pe teritoriul satului Nasavlacea, raionul Ocnița, localitate aflată la frontiera de nord cu Ucraina. Nu sunt victime, doar geamurile mai multor locuințe au fost sparte.

Vezi si

Henry Kissinger, diplomat american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 100 de ani

Marele diplomat Henry Kissinger, ale cărui roluri de consilier pentru securitate națională și secretar de …