Tuesday , October 3 2023

46 de morţi au fost descoperiţi într-un camion în Texas, aproape de San Antonio

Cel puţin 46 de migranți au fost găsiți morți într-un camion, în apropiere de San Antonio, în Texas, în sudul Statelor Unite.

Camioanele sunt un mijloc de transport utilizat frecvent de către migranţii care intră din Mexic în Statele Unite, relatează AFP.

O astfel de călătorie este extrem de periculoasă, în condițiile în care aceste vehicule sunt arareori climatizate, iar oamenii rămân rapid fără apă.

”Am preluat până acum 46 de corpuri”, a anunţat şeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

El precizează că 16 persoane rănite – 12 adulţi şi patru copii – au fost de asemenea preluate şi că erau ”conştiente” în timp ce erau transportate către unităţi medicale.

Trei suspecți au fost reținuți în legătură cu aceste decese. Încă nu este clar cum au murit oamenii, dar San Antonio, la fel ca o mare parte din Texas, s-a confruntat cu un val de căldură intens în ultima perioadă. Cea mai apropiată trecere a frontierei se află la circa 230 de kilometri distanță.

Camionul a fost găsit după ce echipele de intervenție au fost chemate printr-un apel care semnala găsirea unui cadavru, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem acolo cadavre stivă. Niciunul dintre noi nu vine la lucru imaginându-și asta”, a spus el. El a adăugat că vehiculul, care a fost abandonat de șofer, nu avea aer condiționat, iar în interior nu era nicio sticlă cu apă.

 

Vezi si

Victoria contra Rusiei depinde de cooperarea noastră, le transmite Zelenski miniștrilor de externe din UE

Victoria Ucrainei în fața Rusiei ”depinde” de cooperarea între Kiev și Uniunea Europeană, a declarat …