Thursday , November 30 2023

1,4 milioane de români sunt așteptați în Grecia în această vară. Măsuri pentru reducerea aglomerației la graniță

Grecia a luat măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu Bulgaria, în special la Kulata-Promachonas, una dintre cele mai tranzitate de către turiştii români. Aproximativ 1,4 milioane de români sunt așteptați în Grecia în această vară.

Astfel, autoritățile elene au decis suplimentarea numărului poliţiştilor de frontieră, organizarea unor ghişee suplimentare și simplificarea procedurilor de control al documentelor de călătorie pentru cetăţenii UE.

O delegaţie a MAE a fost în vizită de lucru în Grecia și a prezentat autorităților elene şi bulgare o serie de obiecţii ale turiştilor români faţă de timpii mari de aşteptare pentru trecerea frontierei. Reprezentanții MAE și-au exprimat, totodată, îngrijorarea privind riscul repetării întârzierilor mari de la graniță din anii precedenţi.

MAE transmite cetăţenilor români care doresc să călătorească în Grecia, în actualul sezon estival, următoarele recomandări:

consultarea, înainte de efectuarea deplasării, a paginii de internet a MAE, secţiunea Condiţii de călătorie (http://www.mae.ro/travel-conditions/3701#816);
utilizarea unor puncte de trecere a frontierei alternative, destinate tranzitului rutier pentru turişti, având în vedere faptul că punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas este cel mai solicitat în această perioadă a anului;
evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în zilele de la finalul săptămânii şi a intervalelor orare de maximă aglomeraţie, 12:00-18:00;
să se asigure că dispun de carburant suficient şi rezerve de alimente şi apă pentru cazul creşterii timpilor de aşteptare.

Vezi si

Henry Kissinger, diplomat american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 100 de ani

Marele diplomat Henry Kissinger, ale cărui roluri de consilier pentru securitate națională și secretar de …