Friday , August 19 2022

Volkswagen le ofera proprietarilor masinilor cu soft masluit cate 500 de dolari

VW

Dupa doua luni in care si-a cerut scuze pentru ca a echipat masinile diesel cu un software care inseala testele de emisii poluante, compania auto Volkswagen le ofera proprietarilor acestor masini cate 500 de dolari.

Pentru multi dintre acestia insa, gestul e prea mic si vine prea tarziu, scrie CNN.

“Eu ma simt insultat de oferta lor de pace”, a spus Dave Thompson, care are o masina Jetta din 2010, pe care a cumparat-o cu 5000 de dolari mai scumpa pentru ca avea motor diesel si i s-a spus ca e mai buna pentru mediu. “Increderea s-a dus”, a spus acesta.

Alti cetateni infuriati de oferta VW au calificat oferta drept o “palma peste fata” si “scandaloasa”. Oamenii vor primi un card cadou ce poate fi folosit oriunde.

Proprietarii de masini diesel vor primi si un al doilea card, tot cu credit de 500 de dolari, care poate fi utilizat numai la achizitiile din reprezentantele VW sau Audi, precum si asistenta rutiera gratuita non-stop timp de trei ani.

Este pentru prima data cand persoanele care au in proprietate sau in leasing masini diesel primesc compensatii din partea VW, care a admis in septembrie ca masinile sale au un software care inseala testele de emisii poluante.

“Oferim acest pachet ca prim pas in directia recastigarii increderii clientilor nostri”, a explicat Michael Horn, seful operatiunilor Volkswagen in SUA.

Vezi si

Peste o treime dintre părinți se așteaptă la scumpirea rechizitelor, la începutul acestui an școlar

Peste o treime (37%) dintre părinți se așteaptă să cheltuiască mai mult anul acesta decât …