Volkswagen Dieselgate: Seful grupului auto a demisionat

reportersite
23 septembrie 2015, 19:25

Directorul executiv al Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat, miercuri, in urma scandalului legat de inselatoria privind emisiile poluante la anumite modele diesel lansate in ultimii ani.

Martin Winterkom, directorul executiv al Volkswagen

Martin Winterkom, directorul executiv al Volkswagen

„Sunt socat de evenimentele din ultimele doua zile”, a transmis acesta, potrivit The Guardian.

Martin Winterkorn si-a exprimat dezamagirea ca o inselatorie de asemenea amploare a avut loc la VW.

„Ca CEO, imi asum responsabilitatea pentru orice nereguli gasite la motoarele diesel si am cerut board-ului sa imi accepte demisia din aceasta functie. Am luat decizia pentru binele companiei, chiar daca eu, personal, nu am gresit cu ceva”, a punctat omul de afaceri.

El a adaugat ca grupul auto are nevoie de un nou inceput.

„Intotdeauna am fost determinat de dorinta de a servi interesele companiei, dar mai ales pe cele ale clientilor si angajatilor nostri. Volkswagen a fost si va fi mereu viata mea.

Procesul de clarificare a situatiei trebuie sa continue si sunt sigur ca Volkswagen va reusi sa treaca peste aceasta criza”, a incheiat Martin Winterkorn.

Volkswagen a transmis ca respecta decizia lui Martin Winterkorn si ca vor urma si alte schimbari la conducerea companiei, modificarile in organigrama urmand sa fie discutate la intalnirea oficialilor VW de vineri.

De asemenea, grupul auto va gasi un colaborator extern pentru a face investigatii amanuntite.

 

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a descoperit ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.
La scurt timp, Martin Winterkorn, si-a cerut scuze si a transmis ca „manipularea datelor nu mai trebuie sa se intample niciodata la VW”.

Scandalul Volkswagen din SUA are consecinte in toata lumea: Controale extinse in Europa si Asia. Nicio companie nu scapa

Intre timp, americanii pregatesc procese impotriva companiei.