Friday , October 7 2022

Veşti bune pentru călători: CFR va plăti despăgubiri pentru întârzieri sau anulări de trenuri

tren

Drepturi noi pentru călători din acest an. CFR Călători şi companiile private de transport feroviar vor fi obligate să plătească despăgubiri pentru întârzieri sau anulări de trenuri. De asemenea, pasagerilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a urca în tren cu bicicletele.

De la începutul acestui an, pasagerii trenurilor din România beneficiază de drepturi noi. Pentru ca aceste drepturi să fie aplicate în trenurile din România, Ministerul Transporturilor a venit cu un proiect de hotărâre de guvern care prevede sancţiuni pentru companiile feroviare care nu le respectă.

Astfel, sunt prevăzute amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei în cazul în care un pasager nu este lăsat să urce cu bicicleta în tren. Amenzi similare sunt şi în cazul în care pasagerii au de suferit din cauza întârzierilor sau anulărilor de trenuri.

Companiile feroviare sunt obligate să ofere asistenţă călătorilor, atât la bord, cât şi în gările din România. În caz contrar, riscă amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei.

Rămâne de văzut dacă aceste sancţiuni vor însemna şi o îmbunătăţire a calităţii transportului feroviar din România, în condiţiile în care foarte mulţi călători sunt nemulţumiţi în prezent de calitatea serviciilor.

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …