Friday , September 30 2022

VESTE PROASTA: Pretul benzinei va creste cu 15%

Preţul combustibilului va creşte în următoarea perioadă cu cel puţin 15 procente, este de părere Ion Lixandru, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri. Există şi o explicaţie: carburanţii costă în România mai puţin decât în orice altă ţară din Europa.

“În acest moment, preţul combustibilului este la cel mai mic nivel din Europa, asta înseamnă că trebuie să ne pregătim în următoarele 6 luni şi în primul trimestru din 2013 la o creştere de minimum 15%”, a declarat Lixandru.

Rompetrol a majorat ieri preţul benzinei cu 14 bani pe litru. Sortimentul popular, Efix benzină, are un preţ de 5,94 lei pe litru.

Aceasta este a cincea scumpire de la începutul anului. Compania pune majorarea pe seama cotaţiilor internaţionale, care au ajuns la 41 de dolari pe tonă. Totuşi, preţul barilului de petrol a scăzut cu aproape doi dolari la începutul săptămânii. Cea mai recentă majorare a preţurilor a fost operată de Rompetrol la 24 februarie.

Vezi si

Isărescu: Nu am avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă cu prețul la energie decât să punem un tampon, cursul de schimb

Banca Națională a României nu a avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă …

One comment

  1. furt la drumul mare, au nevoie de bani, vin alegerile, …. nu stiu daca o sa mai pot astepta …., nu mai trebuie lasati sa spere macar !!!!