Sunday , September 25 2022

Ungaria ar putea mări taxele pentru bănci, tranzacţii financiare şi energie

viktor orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban a declarat că Ungaria ar putea majora taxarea băncilor pentru ieşirea din procedura deficitului excesiv.

Premierul ungar Viktor Orban este pregătit să majoreze taxele speciale aplicate băncilor, tranzacţiilor financiare şi energiei, pentru scoaterea Ungariei din procedura deficitului excesiv, riscând să redeschidă o dispută cu Comisia Europeană, relatează Bloomberg.

Orban va primi joi proiecte de lege referitoare la majorarea taxelor impuse băncilor, tranzacţiilor financiare şi energiei, precum şi privind introducerea unei noi taxe pe publicitate, potrivit site-ului Guvernului.

Anul viitor în Ungaria vor avea loc alegeri generale, iar premierul Orban a făcut o prioritate din scoaterea ţării din procedura deficitului excesiv, pentru a elimina riscul reducerii finanţării europene.

Introducerea taxelor speciale a contribuit anul trecut la recesiunea din Ungaria şi a fost contestată de Executivul UE pentru înrăutăţirea perspectivelor de creştere.

“Propunerea lui Orban de majorare a taxei aplicate băncilor nu elimină temerile că guvernul se bazează pe măsuri excepţionale pentru reducerea deficitului bugetar. Majorarea acestei taxe riscă să radicalizeze poziţiile ambelor părţi şi să amâne ieşirea din procedura deficitului excesiv”, a declarat Neil Shearing, economist şef pentru pieţe emergente la Capital Economics în Londra.

Forintul s-a depreciat cu 0,7%, la 291,7 unităţi pentru un euro, la Budapesta.

Vezi si

Sondaj – Românii bogaţi au grijă mai mare de cheltuielile lunare în comparaţie cu persoanele cu venituri modeste 

Aproape trei sferturi (72,55%) dintre românii cu venituri de peste 10.000 de lei pe lună …

One comment

  1. cu toate maririle cu tot,este mai avantajos sa traiesti in Ungaria,decat in Romania.!!!!