Wednesday , July 6 2022

Un bancher a fost numit preşedinte CA la CFR

cfr

Vicepreşedintele Volksbank, Florian Kubinschi, a fost numit preşedinte CA la CFR SA, pe poziţia lăsată vacantă de Sorin Mîndruţescu, care a demisionat în septembrie, invocând motive personale.

“Echipa managerială a Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA va continua programul de eficientizare a activităţii companiei, prin aplicarea de măsuri legislative şi administrative, astfel încât să fie respectate angajamentele asumate de Guvern în faţa instituţiilor internaţionale. În perioada următoare AGA va numi un nou membru pe postul rămas vacant prin demisia domnului Sorin Mîndruţescu, din lista persoanelor propuse de consultantul PwC Tax Advisors & Accountants, D&B David şi Baias şi George Butunoiu Group”, se arată într-un comunicat al CFR preluat de Mediafax.

Kubinschi are 53 de ani, activează de peste 16 ani în domeniul finanţelor şi ocupă de la începutul lunii octombrie funcţia de vicepreşedinte Volksbank, responsabil cu controlul operaţiunilor financiare ale băncii. Anterior, Kubinschi a fost deputy CEO la MKB Romexterra Bank.

Ceilalţi membri CA al CFR SA sunt George Micu (directorul general al companiei), Enache Jiru şi Sebastian Tcaciuc.
Actualul CA a fost numit în luna aprilie, după ce Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de fostul Consiliu de Administraţie, ceea ce a condus la încetarea mandatului vechilor administratori.

Veniturile CFR SA au crescut cu 3,5% în primul semestru, la 1,16 miliarde lei, în condiţiile în care traficul pe reţea a înregistrat o scădere de circa 5%.

Vezi si

Parlamentul European a votat că gazul natural și centralele nucleare sunt considerate ”verzi” și pot primi finanțare europeană

Propunerea Comisiei Europene privind ”taxonomia verde” a trecut, miercuri, în Parlamentul European la limită, cu …