Monday , December 5 2022

Ultima zi cu reduceri la taxe și impozite. Doar până astăzi dările către stat sunt mai mici cu 10%

Plata Impozite

Este ultima zi în care impozitele şi taxele locale mai pot fi plătite cu reducerea de 10 la sută. Dimineaţă, la ghişeele administraţiilor locale a fost aglomeraţie, pentru că mulţi români au venit să plătească.

În Braşov, 70% din locuitori şi-au plătit deja taxele şi impozitele, pentru a beneficia de reducerea de 10 procente aplicată de primărie. Astăzi este ultima zi în care se aplică reducerea, astfel că angajații direcției se așteaptă la un număr mare de persoane care vor ajunge la ghișee.

Funcționarii au constatat că față de anul trecut s-a dublat numărul persoanelor fizice care au plătit taxele și impozitele online. La Cluj, doar 36% dintre contribuabili au achitat taxele, iar autoritățile se așteaptă la înghesuială și cozi.

Cei care nu şi-au plătit măcar jumătate din dările către stat până pe 1 aprilie, după această dată vor suporta majorări cu 2% pe lună pentru plata cu întârziere. De exemplu, la o datorie de 50 de lei, contribuabilul va achita, lunar, 1 leu în plus, până la data stingerii sumei datorate.

digi24.ro

Vezi si

INS: Mai mulți bărbați șomeri în România decât femei

Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,1 puncte procentuale, faţă de cea înregistrată …