Saturday , November 26 2022

UE da liber la gazele de sist

gaze sist

Intr-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, premierul Victor Ponta a declarat că Uniunea Europeană a luat în considerare opţiunea de a permite ţărilor membre UE să adapteze legislaţia privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Există în mod clar o opţiune de a permite ţărilor membre UE să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorările şi exploatările gazelor de şist, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, la finalul lucrărilor Consiliului European.

“S-a discutat, cu un sprijin important din partea Poloniei, din partea noastră, din partea Lituaniei, a altor ţări care efectuează deja explorări privind noile tipuri de energie, mai direct gaze de şist, există în mod clar o opţiune de a permite ţărilor membre UE să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorările şi exploatările. Nu se va construi în perioada imediat următoare o politică unică europeană, dar majoritatea ţărilor europene care merg în această direcţie au garanţia că orice sursă nouă de energie, cu respectarea evidentă a tuturor standardelor de protecţie a mediului, este binevenită”, a spus primul ministru.

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …