Saturday , April 13 2024

Turismul de litoral a înregistrat o creștere de 27% a rezervărilor pentru vara 2024

Turismul de litoral a înregistrat, în perioada octombrie 2023 – martie 2024, o creștere de 27% a rezervărilor de vacanțe la mare pentru vara 2024, față de același interval al anului anterior, arată datele unui tur-operator care activează pe acest segment de vacanță. Conform sursei citate, Programul de reduceri Înscrieri Timpurii va fi prelungit în aprilie.


“Tendința de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanță a revenit. E un obicei la care mulți români au renunțat în ultimii ani pe fondul pandemiei și, ulterior, din cauza conflictelor militare. Însă, constatăm că programul Înscrieri Timpurii este accesat de tot mai mulți turiști care vor să aibă garanția unui sejur rezervat pentru a scăpa de stresul planificărilor pe ultima sută de metri. Datele centralizate din octombrie 2023 până astăzi, la finalul lunii martie, arată o creștere cu 27% a rezervărilor realizate pentru sezonul estival față de același interval de referință din 2022-2023”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Potrivit tur-operatorului, în mod normal, ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră la 31 martie, însă mulți hotelieri de pe litoralul autohton au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor.

“Avem și o altă veste bună: dat fiind interesul ridicat al românilor de a-și rezerva o vacanță la Marea Neagră pentru vara 2024, am decis împreună cu hotelurile de pe litoral să prelungim programul Înscrieri Timpurii și în aprilie, iar reducerile la vacanțe ajung până la 40%”, anunță reprezentantul Litoralulromanesc.ro.
Conform rezervărilor făcute până la această dată, stațiunile cele mai căutate sunt Eforie Nord și, pe locul secund, Mamaia. Pe locul al treilea în top se clasează Neptun-Olimp.
Datele mai arată că românii care își rezervă din timp vacanța aleg sejururi mai lungi decât cei care rezervă last minute. Astfel, durata medie a sejurului este de 5,5 nopți, față de durata medie a sejurului pe întreg sezonul estival 2023 – de 4,8 nopți.
“Există și turiști care își iau vacanțe prelungite la mare, cel mai lung sejur achiziționat până în acest moment fiind de 30 de zile. Analiza primelor trei luni ale anului mai arată că în ceea ce privește costul unui pachet turistic, un român a plătit în medie 3200 de lei pentru un sejur pe litoral.”
Sezonul estival 2024 va începe, tradițional, pe 1 Mai și va continua cu vacanța de Paște. Apropierea dintre cele două date îi determină pe mulți români care aleg litoralul în acea perioadă să rezerve sejururi mai lungi, de 5-6 nopți.
Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. (Agerpres)

Vezi si

Românii pot investi din 15 aprilie în titlurile de stat Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi …