Wednesday , June 19 2024

Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, așteaptă o dublare a turiștilor

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 orașe, spre Alanya din București și Cluj-Napoca, spre Bodrum din București și multe variante de circuit care străbat țara, Turcia va fi destinația vedetă a anului 2024, mai ales că va fi accesibilă românilor doar cu bulentinul.

Este așteaptată o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată cu simplificarea regulilor pentru intrarea în Turcia a adulților, de la începutul lunii iunie, potrivit Paralela 45. Cu zboruri charter spre Antalya din 14 orașe, spre Alanya din București și Cluj-Napoca, spre Bodrum din București și multe variante de circuit care străbat țara, Turcia va fi destinația vedetă a anului 2024.

Aproximativ un million de români au vizitat țara în 2023, în creștere cu 11,67% față de 2022, potrivit datelor Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia, din care aproximativ jumătate au fost numai în Antalya, unde autoritățile turce așteaptă o creștere de cel puțin 50% a numărului turiștilor români după scutirea de viză.

secretarasite

“Intrarea cu buletinul pentru maximum 90 de zile la fiecare 180 de zile face Turcia și mai atractivă pentru români pentru orice fel de experiențe de vacanță vor să aibă”, declară Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Un număr de 15 curse charter din București și din orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Brașov, Suceava, Iași, Constanța, Craiova, Bacău, Baia Mare sunt organizate din luna mai până în septembrie. Una dintre cursele din București se prelungește în fiecare an până la finalul lunii octombrie, când în Antalya sunt temperaturi de peste 25 de grade.

Noutatea sezonului 2024 sunt două zboruri spre Alanya, pe Aeroportul Gazipașa, din București și unul din Cluj-Napoca, pentru scurtarea duratei de transfer în cazul turiștilor care își petrec vacanța la hoteluri din Alanya și Side. O altă cursă leagă Bucureștiul de Bodrum, de la începutul lunii iunie și până la sfârșitul lunii septembrie.

Vacanța de vară în Alanya costă de la 1.260 de euro pentru doi adulți și doi copii, în Kemer de la 1.282 de euro, în Lara de la 1.720 de euro, în Side de la 1.742 de euro, în Belek de la 1.891 de euro, la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Prețul unui pachet de vacanță în Bodrum pornește de la 2.058 de euro pentru doi adulți și doi copii, la un hotel de trei stele.

Mai multe variante de circuite în Turcia, fie la Istanbul, fie la Ankara și Cappadocia, ori Mesopotamia, Turcia de Nord, Cappadocia și Mesopotamia, de la patru la opt nopți și prețuri începând de la 400 de euro/persoană, le oferă turiștilor posibilitatea unei vacanțe active, în care descoperă istoria, cultura, gastronomia țării, farmecul peisajelor și ospitalitatea gazdelor. (Mediafax)

Vezi si

Comisia Europeană: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere

România se confruntă cu dezechilibre excesive, după ce a experimentat dezechilibre până anul trecut, deoarece …