Saturday , July 20 2024

Topul salariilor din economie: Cele mai mari salarii din România depășesc 20.000 de euro net/lună

Cele mai mari salarii din economia locală sunt cuprinse între 111.150 și 117.000 de lei net pe lună, adică între circa 22.600 și 23.780 de euro, și sunt plătite de industria de intermedieri financiare de asigurări, de IT&C și de comerț, scrie Ziarul Financiar.

Top zece cele mai mari salarii din economia locală este condus de angajați din sectoa­re precum intermedieri finan­ciare și asigurări, comerț și informații și comunicații, arată datele de la Inspecția Muncii transmise Ziarului Financiar.

Astfel, cele mai mari salarii din economia locală sunt cuprinse între 190.000 și 200.000 de lei brut, adică 111.150 și 117.000 net pe lună, ceea ce înseamnă între circa 22.600 și 23.780 de euro. În această categorie sunt trei contracte de muncă care fac parte din industria de intermedieri financiare de asigurări, de informații și comunicații, precum și de comerț.

Raluca Pârvu, business manager în cadrul companiei de consultanță în resurse umane BPI România, crede că salariile menționate aparțin cu siguranță unui grup foarte select de CEO ce conduc businessuri de top din industriile menționate.

„Sunt industrii cu performanțe și randament ridicat și cu marje de profit semnificative. Foarte probabil aceste remunerații sunt decise de un consiliu de administrație, includ indicatori foarte concreți de performanță și fac parte dintr-un pachet financiar care include și bonusuri. Deși sunt remunerații foarte mari din perspectivă românească, ele nu aparțin neapărat unor expatriați. Adesea, marile grupuri internaționale poziționează remunerațiile conducătorilor în țări cu fiscalitate avantajoasă pentru a controla costurile și confidențialitatea”, a spus ea pentru ZF.

În top 10 cele mai bine plătite contracte de muncă, cel mai mic salariu net este de peste 20.200 de euro. Comerțul are cele mai multe contracte de muncă în top 10 cele mai mari salarii, adică cinci. Trei dintre ele sunt în intervalul 105.300 lei – 111.150 lei net pe lună. (Mediafax)

 

Vezi si

Ministrul Finanțelor spune că nu s-au purtat discuții pentru creșterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creșterea TVA

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-au purtat niciun fel …