Saturday , April 20 2024

Tiriac nu mai figureaza in denumirea UniCredit Tiriac Bank

unicredit

Odata cu vanzarea de catre omul de afaceri Ion Tiriac a participatiei pe care o detinea in cadrul bancii Unicredit Tiriac Bank, actionarii bancii au decis eliminarea din numele institutiei de credit a numelui “Tiriac”, banca urmand sa se cheme Unicredit Bank incepand de marti, 18 august, au transmis oficialii bancii.

In urmatoarele luni procesul de rebranding va continua prin schimbarea identitatii vizuale a bancii (denumire si logo) in contracte si comunicarea comerciala cu clientii, partenerii, autoritatile si a semnalisticii in intreaga retea de unitati teritoriale, precum si inlocuirea instrumentelor de plata (carduri, token-uri) care poarta vechea denumire. Schimbarile care vor avea loc in cadrul procesului de rebranding nu implica modificarea caracteristicilor si functionalitatilor produselor si nici modificarea relatiilor contractuale cu clientii, iar inlocuirea instrumentelor de plata actuale cu cele care poarta noua denumire se va realiza treptat, fara costuri suplimentare pentru clienti.

Banca va derula si o campanie de comunicare externa care va sustine implementarea noii denumiri – UniCredit Bank, se arata in comunicatul bancii.

Procesul de rebranding este determinat de tranzactia realizata in iunie a.c. prin care UniCredit Bank Austria AG a cumparat actiunile reprezentand 45% din UniCredit Tiriac Bank S.A. detinute de Tiriac Holdings Ltd., majorandu-si capitalul detinut in cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%. Astfel, Grupul UniCredit si-a reafirmat interesul pentru piata din Romania, profitand de ocazia de a-si consolida si extinde pozitia pe piata.

La nivel national, banca este prezenta prin intermediul unei retele de peste 180 de unitati teritoriale si a unei echipe de aproximativ 3.350 de angajati.

Potrivit Messaggero, citat de Reuters, pentru participatia detinuta de Ion Tiriac, UniCredit va plati 700 milioane de euro, partial in numerar.

Tiriac putea sa exercite anual optiunea de exit convenita cu UniCredit, atunci cand grupul italian a preluat operatiunile Bank Austria, care detinea HVB Romania SA.

UniCredit Tiriac Bank a aparut prin fuziunea UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca Tiriac, proces care s-a finalizat in 2007.

Institutia a functionat sub denumirea Banca Comerciala Ion Tiriac din 1991 pana la 31 august 2006, cand a fuzionat prin absorbtie cu HVB Bank Romania SA – banca absorbita, iar timp de un an a activat sub denumirea Banca Comerciala HVB Tiriac SA, pana la 1 iunie 2007 cand a fuzionat prin absorbtie cu UniCredit Romania SA – banca absorbita, din care a rezultat UniCredit Tiriac.

Dupa iesirea omului de afaceri din actionariatul bancii grupul italian a anuntat ca va analiza daca va mai pastra, cel putin pentru o perioada, denumirea UniCredit Tiriac Bank.

Ion Tiriac este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la peste 800 de milioane de euro. Omul de afaceri controleaza un grup de firme specializat in mai multe domenii, precum auto, imobiliare, servicii financiare, leasing sau transport aerian.

Divizia Auto Tiriac Holdings include Tiriac Auto, importatorii (Hyundai Auto Romania, Premium Auto, M Car Trading, Romcar), Tiriac Auto Rulate si Auto Stop. Pe partea de real estate, Tiriac detine Clubul Rezidential Stejarii si Residenz, trei centre de afaceri (central Tiriac, Nouveau si Vama Postei), 18 showroomuri in Bucuresti si in tara, spatii comerciale (Metro Punct Piatra Neamt) si Praktiker din Targu-Mures, cladirea flotei de aeronave din Otopeni si 1.100 de hectare in spatii intravilane in intreaga tara.

Pe langa participatia de 45% din Unicredit Tiriac Bank, grupul Tiriac mai controleaza prin altele 44% din compania de asigurari Allianz Tiriac, 25% din servicii de handling pe Aeroportul International Henri Coanda si 15% din grupul de retail Metro Romania.

Vezi si

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a scăzut la 63% în 2023; jumătate dintre persoanele ocupate lucrau în servicii

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63%, …