Wednesday , May 29 2024

Tinerii pot lua credite de 40.000 de lei cu dobândă zero. Guvernul a aprobat Programul „Investește în tine”

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă prin care a fost aprobat Programul „Investeşte în tine”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

guvern dancila

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost adoptat Programul „Investeşte în tine”. (…) Este un program care îşi propune să contribuie la creşterea forţei de muncă în acele zone ale ţării unde se simte lipsa calificărilor în mai multe domenii”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, beneficiarii programului sunt, în primul rând, tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei sau de Ministerul Muncii.

„Aceştia au, prin program, acces la finanţare, care constă în acordarea unui credit în valoare maximă de 40.000 de lei, garantat în proporţie de 80% de către stat. Dacă beneficiarul este angajat sau se angajează pe perioada derulării programului, poate beneficia în plus (…) de 20.000 de lei”, a explicat Barbu.

El a precizat că de acest program pot beneficia şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani, care sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de reconversie profesională.

Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, împrumutul se acordă sub forma unui credit cu trageri multiple, în funcţie de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proforma, iar creditul se acordă pentru o perioadă maximă de 10 ani, inclusiv perioada de graţie care poate fi până la 5 ani. „Finanţatorul este obligat să acorde această perioadă de graţie egală cu durata studiilor, dar nu mai mult de 5 ani”, a spus Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, cheltuielile eligibile sunt din domenii diverse: educaţie, cultură, sănătate, sport, amenajarea locuinţelor.

Sursă: Agerpres

Vezi si

Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, așteaptă o dublare a turiștilor

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 orașe, spre Alanya din București și Cluj-Napoca, spre …