Monday , February 6 2023

Țigările se scumpesc. Accize mari pentru vaping și tutun încălzit în UE

Comisia Europeană dorește să aducă modificări legislative astfel încât să reducă rata fumatului. Noul regim fiscal propus va duce la majorarea prețurilor țigărilor, inclusiv pentru vaping și tutun încălzit, mai ales în Europa de Est.

Proiectul prevede o taxă pentru vaping la nivelul blocului european și creșterea accizei minime a UE pentru țigări de la 1,80 euro la 3,60 euro pentru un pachet de 20 de țigări, potrivit Financial Times, citat de Economedia.ro.

Asta va duce la creșterea prețurilor în țările din Europa de Est, unde pachetele se pot vinde cu mai puțin de 3 euro.

Produsele de vaping mai puternice vor fi supuse unei accize de cel puțin 40%, în timp ce produsele de vaping mai puțin puternice vor fi supuse unei accize de 20%. Produsele din tutun încălzit vor fi, de asemenea, afectate de o acciză de 55%, adică o rată de impozitare de 91 de euro la 1.000 de articole vândute.

Se preconizează că majorarea taxelor pe țigări va genera 9,3 miliarde de euro în plus pentru statele membre ale UE. Modificările au ca scop accelerarea eforturilor UE de a ajunge la o „generație fără tutun” până în 2040.

 

Vezi si

Cadariu, despre turiști în România: În decembrie, aproape la același nivel cu cel dinaintea pandemiei

Fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații …

One comment

  1. Nici o problema. Butte-fly impinge inainte deschiderea noilor puncte vamale cu Ukraine. O sa fie tigari. Vorba afrikanului… Build it and they will come (with contraband).